Maria Flindt Rasmussen, Kontorelev ved Plejens Administration

Maria er egentlig uddannet Finansøkonom, men skiftede sidste år til uddannelsen som kontorassistent med speciale i offentlig administration, og som en del af uddannelsen er hun ansat som kontorelev i Plejens Administration i Fredericia Kommune.  

”Det giver mig rigtig meget, at jeg får præcist de samme opgaver som de fastansatte, som selvfølgelig skal godkendes, men som giver mig rigtig mange af de her konkrete aha-oplevelser hver dag, hvor jeg finder en løsning på, hvordan vi kan få tingene til at fungere”, siger Maria. 

Maria Flindt Rasmussen, Kontorelev ved Plejens Administration. #skills2021

 System-nørderi og borgerdialog

Uddannelsen starter med et 10 ugers grundforløb ved IBC, hvor man søger en elevplads. Maria har valgt et uddannelsesforløb rettet mod det offentlige, for så kan hun efterfølgende både vælge stillinger i det offentlige og private.  

 

”Tre gange er man på skoleforløb, og så har vi valgfag af en uges tid ad gangen. Jeg har valgt Kommunikation, Bogføring, og Præsentationsteknik. Vi har rigtig meget korrespondence i mit fag, for eksempel er der meget dialog på mail, hvor præsentationsteknik er rigtig vigtigt, siger Maria. 

 

Hun kan rigtig godt lide at nørde i, hvordan tingene hænger sammen og skabe forståelse for systemerne i Plejen og det offentlige og finde de gode veje, så man kan komme hurtigt videre og få ydet den service, som borgerne efterspørger. Men hun skal også understøtte kollegernes hverdag og udvikle anvendelige arbejdsgange, der letter hverdagens opgaver. 

 

"Jeg har haft mange økonomi-opgaver, hvilket spiller godt sammen med min baggrund. Vi ser på om budgetterne hænger sammen og udarbejder hjælpeværktøjer til distriktslederne, så det bliver nemmere for dem at holde styr på deres økonomiske forbrug, og ser på, om der er sammenhæng med det forbrug, som forventes for næste år", siger Maria.

 

Det betyder også, at mange af hendes opgaver som kontorassistent handler om at stå til rådighed for distriktslederne og yde en service, som passer til hendes evner.

 

"Jeg bruger en del tid på det, vi kalder skifteretssager. En skifteretssag, omhandler de restancer, som der måtte være efter et dødsfald. Jeg opretter krav til boet, som den afdøde efterlader. Som regel kan vi klare henvendelser og spørgsmål fra de pårørende i en skifteretssag over telefonen, men når det ikke er fyldestgørende nok, så mødes vi med de pårørende i stedet, så vi kan gennemgå, hvordan tingene fungerer", siger Maria. 

 

Plejens Administration skal også fungere som backup for 7373, som er en telefonlinje, hvor de borgere som benytter ældreplejens ydelser kan ringe ind, hvis borgerne har spørgsmål, eller hvis de har akut behov for toiletbesøg, skal bruge praktisk hjælp og meget andet. Det er en alsidig hverdag, som mange er afhængig af.

Maria Flindt Rasmussen, Kontorelev ved Plejens Administration

Den gode balance i familielivet 

Da Maria var færdiguddannet som Finansøkonom, startede hun ved et privat vikarbureau som HR- og salgskonsulent med masser af ansvar og spændende opgaver, men også en arbejdsuge derefter. 

 

”Jeg var ansat på 37 timer, men arbejdede lige på den anden side af 50 timer om ugen. Jeg er hestepige, og da jeg så også fik børn, så måtte jeg sætte ridningen på standby, fordi det ikke passede med arbejdstiderne. Jeg opdagede, at jeg ikke havde tid og samme overskud til de ting, der var vigtigst for mig længere. Og det besluttede jeg mig for, at det ønskede jeg ikke mere”, siger Maria.

 

Hun havde bekendte, som arbejdede i offentlige stillinger, og som fortalte om goder og fordele ved at skifte, og hvor meget plads der stadig var til at udvikle sig, hvis man var åben for mulighederne. 

 

”Jeg er et kæmpe familiemenneske, og det fungerer bedre for mig og mit familieliv, fordi jeg har oplevet, at der er en bedre forståelse i det offentlige for, at der skal være en god balance. Jeg har også fået at vide af mine kolleger, at de fleste arbejder i den her type stillinger til de går på pension. Jeg ved ikke, om det også bliver tilfældet for mig, men jeg valgte at tage det uddannelsesforløbet, som jeg har, fordi det giver mig mulighed for både at arbejde i det offentlige og det private”, siger Maria.

 

Så da hun opdagede, at hun kunne uddanne sig til kontorassistent og kombinere det med et elevophold, så greb hun chancen, så hun både fik et uddannelsesbevis på sine kompetencer og fik en bedre balance med familielivet. 

 

”Jeg er ikke udpræget karrieremenneske, men når noget bliver ensformigt og trivielt, så kan det godt blive kedeligt for mig. Jeg har fået lov til meget mere, end jeg egentlig havde regnet med. Jeg sidder ikke bare dag ud og ind på samme kontor, men kommer ud og afholder møder og ser andre dele af Plejen. Jeg løser mange forskellige opgaver og får nye udfordringer”, siger Maria. 

Maria Flindt Rasmussen, Kontorelev ved Plejens Administration
Maria Flindt Rasmussen, Kontorelev ved Plejens Administration

Det rette spor

Kontorelev-uddannelsen var ikke på tale i hendes uddannelsesvejledning efter HF, så hvis hun havde kendt til den og den samme chance havde været på tale dengang, var hun nok ikke startet som Finansøkonom.

 

”Jeg synes mest af alt min rådgivning handlede om de uddannelser, som er lidt højere, eller hvad man skal kalde dem. Altså for eksempel uddannelserne på Universitetet. Hvis jeg havde kendt til den her mulighed, så havde jeg helt klart valgt den i stedet for. Selvom man er elev, så kan jeg ikke mærke det, fordi man laver det samme som de fastansatte", siger Maria. 

 

Maria skal skrive afsluttende opgave og har valgt et emne, der spiller hendes interesser sammen, så afslutningen på hendes elevforløb kommer til at gå op i en højere enhed. 

 

”Jeg vil skrive om Skifteretssager, fordi vi i foråret fik en ny sagsgang, som så er blevet implementeret henover sommeren. Det er en implementering, som jeg har været en del af fra starten og helt frem til nu, hvor alt næsten fungerer, som det skal. Opgaven er en blanding af nørderi i økonomisystemerne, oprettelse af regninger og kontakt til pårørende. Det her med at skabe lidt mere enkelte sagsgange, som hjælper i hverdagen, det vil jeg gerne fokusere på”, siger Maria 

 

Normalt når man arbejder med opgaver i et elevforløb, så låner man opgaverne af de fastansatte, det er opgaver som de i forvejen skal have løst.

 

"Men den her opgave er helt min egen, hvor jeg skal få styr på alle ledder og kanter i sagsgangen. Så det er her jeg får god mulighed for at finde alle de her aha-oplevelser, hvor noget skal gå op mig og give mening, og det skal så fungere både for mig selv, men også alle andre, der får brug for mine forslag i hverdagen. Det betyder meget for mig at vide, at det jeg laver er vigtigt og hjælper i praksis”, siger Maria.